Ülünk az autóban, meleg tavaszi,  nyári, esetleg kora őszi nap van, izzadt ujjaink automatikusan keresik az A/C gombot. A klíma hűs fuvallatára felfrissül elcsigázott testünk és… jól teleszívjuk tüdőnket gombák, csírák, kórokozók egész hadával!

Miért is?  Mert a klímarendszer nedves pontjait mind-mind kedvelik a mikroorganizmusok és baktériumok. A  légkondicionáló berendezés télen nem túl gyakran járatott folyadékjárataiban a poshadt vízben gombák szaporodnak el, hogy aztán az ismételt használatkor az utastérbe zúduljanak. Jól teleszívjuk magunkat belőlük, meg elárasztjuk a parányi banditák seregévek gyerekeink légzőszerveit is.

Az allergiás tünetek markáns része vezethető vissza a klíma csírákra és gombákra, hiszen a légáram ezeket a betegséget okozó anyagokat az autó belső légterébe juttatja. S hogy mit okozhat nekünk a szennyezett klíma berendezés? Fejfájást, nyálkahártya irritációt, állandó tüsszögést és rossz közérzetet, egyéb betegségeket!

Szakszervizünk két eljárást ajánl a légkondicionáló berendezés és autónk belsejének fertőtlenítésére:

 

Aktív habos autóklíma tisztítás

Ennek során egy speciális tisztító habot juttatunk a jármű légbefuvó pontjain keresztül a rendszerbe, majd a belső keringetés segítségével végezzük el a tisztítást.

A beavatkozás időtartama kb. 30 perc.

Hallhatóak olyan vélemények, melyek figyelmeztetnek, hogy a hab el nem párolgó része cseppfolyóssá válva a műszerfal hátsó részébe jutva kárt okozhatnak.

Ennek az elvi lehetősége természetesen fennáll, a mi szervizünk ilyennel még sohasem találkozott, ilyesmi nálunk még nem fordult elő. Ettől függetlenül mindig   felhívjuk ügyfeleink figyelmét erre, kiváltképp az értékesebb járművek vezetőit.

Az aktív habos tisztítás ára: Bruttó 3.900 Ft

 

Ózon alapú autóklíma tisztítás

Ez esetben az autóklíma tisztítására egy un. Ózongenerátor készüléket használunk. Ennek használatával nem csak az autó klímaberendezését tisztítjuk ki, hanem az egész járműbelső baktérium mentessé válik.

A beavatkozás időtartama kb. 30-40 perc.

Tudni kell, hogy az ózon az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő anyag ( O3). Több helyen olvasható, hogy erősebb szer legalábbis hatását tekintve mint a klór. Ezt az állítást ellenőrizni nem tudjuk, de a hatékonyság érzékeltetésére mindenesetre megfelelő. Az ózont a gép a tisztítás végén visszaalakítja oxigénné ( illetve természetes módon is visszaalakul), a kitisztított autó a beavatkozást követően azonnal használatba vehető.

Ez a tisztítási mód gyengébb immunrendszerűek, kisgyermekesek, allergiások számára kiváltképp ajánlott.

Ráadásul a tesztek kimutatták, hogy a különböző mikroorganizmusok az ózonnal szemben nem tudnak olyan immunitást szerezni, mint a többi tisztítószerrel, vegyszerrel szemben.

Fontos tehát , hogy a fertőtlenítés vegyszer felhasználása nélkül történik.

Az Ózon alapú tisztítás ára: Bruttó 6.900 Ft

A klímatisztítást évente egyszer érdemes elvégezni.

Hívjon telefonon most:
06 (70) 413-2159

Autóklíma tisztítás érdeklődés / időpontkérés

© Copyright 2014 Használt Autó Szerviz
Olajcsere Azonnal Budapesten Olajcsere Azonnal