Légkondicionáló tisztítás, avagy előzzük meg a nyári megfázást!

Az autók légkondicionáló berendezések karbantartása rendkívül fontos a nyári szezon előtt. Nem csak a hatékonyságot növelhetjük egy tisztítással, de a nyár elején gyakori influenzás tüneteket is megelőzhetjük vele.

Hosszabbodnak a nappalok, odakint egyre kellemesebb az idő. A cipős szekrényben a csizmákat lassan leváltják a nyári szandálok, a szekrények mélyéről pedig előkerülnek ruhatárunk kedvenc nyári darabjai. Végre elfelejthetjük a fagyos, hosszú telet, és azt gondolnánk, hogy az influenzát és a megfázásokat is. Ennek ellenére szinte mindannyiinkkal előfordult már, hogy ahelyett, hogy az első tikkasztó nyári hétvégét a szabadban töltöttük volna, otthoni lábadozásra kényszerültünk. A Budai Egészségközpont orvosával, Dr Menyhárt Orsolyával beszélgettünk a nyár elején gyakran előforduló influenza jellegű megbetegedésekről, és azok lehetséges megelőzéséről.

Nincs is annál bosszantóbb, mikor a strandok már megnyitottak, odakint napról-napra melegszik az idő, mi mégis arra kényszerülünk, hogy otthon lábadozzunk az első nyár eleji megfázás miatt.
A nyári tikkasztó hőség sokszor elviselhetetlen a légkondicionáló nélkül, azonban használata veszélyeket rejt egészségünkre nézve. A nyári megfázás, izomfájdalom, tüsszögés mind a nem megfelelő használat és a száraz levegő következménye. Az egyik legnagyobb veszélyt azok a kórokozók jelentik, amelyek a készülékben megtelepednek. Ilyen például a Legionella Pneumophila baktérium, amely szaporodásának kedvez minden 20-45oC hőmérsékletű vizet tartalmazó berendezés, így a légkondicionáló is.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

tizennyolc + nyolc =